Popunder

ads top

Haersmahiem Buitenpost neemt de waterschade op

 BUITENPOST – Woonzorgcentrum Haersmahiem Herstelt van Schrik na Overstroming, meldt Omrop Fryslân


Woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost is aan het bijkomen van de schrik, schrijft Omrop Fryslân. Maandag moest de benedenverdieping worden ontruimd door een plaatselijke stortbui die Buitenpost trof. Op veel plekken stond op een gegeven moment 30 centimeter water. 22 bewoners van Haersmahiem zijn elders in het gebouw ondergebracht.

"Na alle hectiek is het nu gelukkig rustig," zegt Jan Maarten Nuijens van Haersmahiem, lid van de raad van bestuur van zorggroep Kwadrant. "De cliënten hebben allemaal een goede nacht gehad, dus ik denk dat iedereen is bijgekomen van de schrik van gisteravond."


Het zichtbare water op de vloer is inmiddels weggepompt. "Maar er is wel waterschade. Water kruipt toch naar plekken waar je het niet wilt hebben. Vandaag laten we de schade opmeten door de verzekeraar om te bepalen hoe groot de schade precies is," aldus Nuijens.


Daarna volgt de grote schoonmaak. "Maar voor ons is het belangrijkste dat er gisteravond geen slachtoffers zijn gevallen en dat iedereen weer terug kon naar hun appartement. Gelukkig is het goed afgelopen," zegt Nuijens, die er zelf niet bij was. "Maar ik heb gehoord dat er een enorme wolkbreuk met forse hagel was. Het water kon niet weg, stapelde zich op in het riool en kwam via de wc’s en afvoerputjes naar buiten. Het stroomde het gebouw in, wat echt verschrikkelijk moet zijn geweest om te zien."


Evacuatie


"Gelukkig waren we op tijd om de mensen uit hun kamers te halen," vertelt Nuijens. "In onze ontmoetingsruimte stond geen hoog water, dus daar konden we de geëvacueerde bewoners naartoe brengen. Iedereen reageerde verschillend, maar uiteindelijk begreep iedereen de noodzaak om hun appartement te verlaten." Voor de medewerkers was het een zeer drukke dag. "Je kunt je voorstellen dat als je daar in weekendbezetting werkt en dit op je af ziet komen, het een flinke schrik is voor zowel hen als de bewoners."

Hartverwarmend"


Er was veel steun; meer dan vijftig mensen hielpen mee. "Dat was prachtig om te zien. Heel spontaan kwamen mensen uit het dorp naar onze locatie om met man en macht het water weg te werken. Dan zie je echt hoe mooi de gemeenschap reageert en de handen uit de mouwen steekt. Dat is hartverwarmend."



Share on Google Plus

About somrat

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis.

0 Comments:

Post a Comment